Thursday, March 4, 2021

Peniaga Kek Untung Besar Musim Covid-19

Ada peniaga yang rugi dan ada juga peniaga yang untung walaupun dalam musim Covid-19. Ada yang terpaksa gulung tikar tetapi ada juga yang tak cukup tangan dapat banyak permintaan.

Penjual kek di Temerloh.

Dalam content kali ini, saya nak kongsikan info pasal kejayaan penjual kek.

Friday, January 22, 2021

PKP 2021 Boleh Berniaga Makanan Sampai Pukul 10 Malam

Ini berita baik untuk peniaga yang nak berniaga waktu lebih. Sebelum ni boleh berniaga sampai pukul 8 malam je tapi Kerajaan dah bagi kelonggaran berniaga sampai pukul 10 malam.

PKP 2.0 - Berniaga sampai 10 pm.

Siapa yang nak sangat berniaga waktu malam ni?

Monday, January 18, 2021

Ambil Untung Antara 50 Hingga 70 Sen Sahaja

Kalau ambil komisen 50 sen dari peniaga yang tumpang letak makanan bawah RM5 di tapak atau premis kita berniaga tu perkara biasalah. Itu pun ada peniaga demand RM1 sebab komisen atau untung 50 sen tu terlalu kecil.

Kumpul syiling banyak-banyak nanti boleh beli rumah.

Kalau untung 70 sen hasil jual barang RM1.40 tu dikira untung besar.

Wednesday, January 13, 2021

Idea Berniaga di Rumah Bertingkat-Tingkat

Idea yang saya nak kongsikan ini sesuai untuk anda yang tinggal di rumah flat, apartment, kondominium atau rumah dalam kategori bertingkat-tingkat. Kita sedia maklum bukan semua orang duduk rumah bertingkat-tingkat ni rajin nak keluar rumah selalu.

Apa idea anda?

Perniagaan apa yang sesuai di rumah bertingkat-tingkat?